Prestigio MultiPad 4 Quantum 7.85 Ревю + Видео

На фона на всички бюджетни модели таблети една марка се опитва да пробие от много време и смятаме, че вече е сериозна конкуренция на водещите и известни фирми. Говорим за Prestigio. Те за пореден път ни изненадаха с интересен модел, който решихме да споделим с Вас в това ревю. Моделът е Multipad 4 Quantum 7.85. Таблетът разполага с 4-ядрен процесор ARM Cortex A9 на 1.6Ghz, 1Gb RAM, Графична карта Quad Core Mali 400 1GB, 7,85” IPS дисплей с резолюция 1024:768 (4:3), 8GB налично място и 2 камери – Предна 0.3MP и задна 2MP.

ОКОМПЛЕКТОВКА

При отваряне на кутията откриваме оргинален кожен калъф с логото на марката, зарядно с приставки за всички стандарти контакти,  data кабел и преходник от MicroUSB към стандарно женско USB, даващо ви възможност да си включите 3G modem, клавиатура или USB flas памет.

РАЗМЕРИ И ВЪНШЕН ВИД

Размерите на таблета 203.5 x 139 x 8.9. Наистина компактен и тънък модел. Задният му корпус е метален и създава усещането за здравина и комфорт. Дизайнът му е изчистен. Дори на лицевата част липсва логото на фирмата. На централно място до дисплея, в лявата част, се намира предна камера, служеща за видеоразговори. Отзад, в левия ъгъл, намираме задната камера. На централно място е сложено логото на фирмата, а в другия край - двата стерео говорителя. От дясната страна намираме USB входа, а от лявата е microSD слотът, HDMI изходът, микрофонът и изходът за слушалки.

ДИСПЛЕЙ

Дисплеят е 7,85 инча, IPS матрица със съотношение 4:3 и резолюция 1024:768. Дисплеят наистина е уникален и вади страхотни цветове. Отново нямаме проблем с ъгъла на виждане, както сме споменавали и при други модели, използващи този тип матрица.

ЗВУК

Въпрки че MultiPad-a разполага със стерео говорители, звукът от него е доста тих. Другото нещо, което не ни хареса, е че двата говорителя се намират много близо един до друг и се губи смисълът от стереото.

КАМЕРА

Таблетът разполага с 2 камери - предна 0.3MP и задна 2MP. Определено няма как да ни очарова 2-мегапикселова камера, така че не сме и очаквали чудеса. Софтуерът за управление обаче е доста интересен и ни хареса.

СОФТУЕР

Андроидът, с който идва таблетът, е 4.2.2. Андроидтъ се доближава до стандартния и няма много промени наложени от Prestigio. Има инсталиран първоначален софтуер, който е характерен за фирмата. Налични са няколко игри, eReader prestigio , чрез който може да теглите и четете много книги, няколко игри и това, което ни радва най-много, е ОfficeSuite Pro. Това е известната програма за отваряне и редактиране на word и excel файлове, като тук тя е лицензирана.

 

РАБОТА И БЪРЗОДЕЙСТВИЕ

При работа с таблета останахме доволни. 4-ядреният процесор си върши добре работата и не срещанахме забавяне и лагване. С наличния графичен процесор без проблем подкарахме FullHD филм. Натоварихме го и с една от тежките игри-симулатори Real Racing 3 и там нещата бях също чудесни.

БАТЕРИЯ

Батерията е 4700mAh и при комбинирана работа ( гледане на филми и използване на интернет ) издържа около 7  часа.

ЗАКЛЮЧЕНИЕ

Prestigio всеки път ни изненадват с нови предложения, които са в крак с най-новите технологии.  Този модел ни допадна много и смятаме, че е истинска конкуренция на големите марки, особено с гаранцията си, с която при дефект производителят е длъжен да отстрани проблема до 48 часа или да ви го подменят с нов.

Приятно гледане на Ревюто!

http://www.youtube.com/watch?v=e-6X3dSy3LE

 

линк към продукта

http://onlinepc.bg/index.php?route=product%2Fproduct&product_id=8226&search=Prestigio+MultiPad+4+QUANTUM+

 

OnlinePC ©