Asus Memo Pad 10 Ревю + Видео

От Asus отново ни изненадаха с няколко нови бюджетни модела след HD7.  Решихме да разгледаме новият 10-инчов таблет Memo Pad 10, който разполага с четириядрен процесор на 1.6 Ghz, 1GB RAM, IPS матрица, 16 GB свободна памет и 2 камери ( задна 2MP и предна 1.2MP)

ОКОМПЛЕКТОВКА

При разопаковането, в кутиятац отново намерихме стойка за таблета, както и кабел за връзка с компютър, захранване и един преходник от MicroUSB към женско USB, кабел чрез който може да свържете примерно своя 3G modem, флаш памет или дори стандартна USB клавиатура.

РАЗМЕРИ И ВЪНШЕН ВИД

Размерите на таблета са 256 x 174.6 x 10.5 mm и е с 3мм по-тънък от Memo Pad HD7. Дизайнът му е изчистен. Поглеждайки отгоре, в лявата страна над дисплея, се вижда логото на фирмата, а в средната му част се намира 1.2MP камера за видео разговори. Отзад виждаме на централно място логото ASUS, над него е задната 2MP, a в двете страни се намират стереоговорителите. От дясно има общ входно-изходнен жак за слушалки или микрофон и слот за допълнителна карта памет, при положение, че не ви е достатъчна наличната 16GB памет. От ляво намираме копчето за усилване и намаляне на звука, както и MicroUSB входа. В горната част в ляво е бутонт за пускане на таблета или за изключване и включване на дисплея.

ДИСПЛЕЙ

Дисплеят е 10.1 инчова IPS матрица, която  може да отчете 10 натиска едновременно, което би било подходящо в някои приложения. Резолюцията на екрана е 1280x800. Доволни сме от ъгъла на виждане - както и да обърнем таблета, образът си остава ясен.

ЗВУК

Asus отново ни зарадваха с качеството на звука. Таблетът разполага със стерео говорители, които се справят впечатляващо благодарения на SonicMaster технологията. Звукът е чист и силен. Не очаквайте да чуете як бас от него, но за сметка на това средните и високите звуци се чуват много отчетливо.

КАМЕРА

Дойде и моментът да изкажем своето разочарование до някаква степен. Asus  са сложили в този модел 2 камери. Предан 1.2MP и задна 2MP, което изобщо не ни впечатли, въпреки многото варианти за настройки, HDR корекции и сцени. По-малкият му събрат HD7 се справи впечатляващо с 5MP си камера, докато тук работите „куцат“ много. Снимки може да видите в края на ревюто

СОФТУЕР

Андроидът, с който идва таблетът, е 4.2.2. Типично в стил на фирмата и тук са добавени доста приложения, които ще ви улеснят и забавляват. На лице са Power Saver, чрез който можете промените настройките на таблета така, че батерията му да издържа повече време. С AudioWizard можете да промените звука на таблета според работата, която вършите с него ( слушане на музика, игране на игри, гледане на филми и т.н. ). Отново виждаме и добре познатия файлов мениджър, чрез който можете да търсите и работите с файлове в директориите на Андроида и други програми.

РАБОТА И БЪРЗОДЕЙСТВИЕ

Работата с таблета не надмина очакванията ни, които предварително бяха високи. Работи добре както в менютата, така и в програмите. От време на време се усеща леко замисляне, но това не ни издразни. При пускане на филми 720p върви гладко, а при 1080p се усеща от време на време леко насичане. В предвид резолюцията на дисплея не смятаме, че има смисъл  да гледаме FullHD филм, но го направихме за опита (може да видите в ревюто).

БАТЕРИЯ

При комбинирана работа ( гледане на филми и използване на интернет ) издържа 8 часа без проблем, без да пускаме опцията за пестене на енергия. Таблетът е идеален за хора, които пътуват.

ЗАКЛЮЧЕНИЕ

Според нас таблетът е едно много добро бюджетно решение. Красив, удобен, бърз. Единственият му сериозен недостатък е камерата, но както са казали хората „За тези пари, толкова“.

 

Приятно гледане на Ревюто!

http://www.youtube.com/watch?v=4nzWLYfjLTM&feature=youtu.be

 

линк към обявата и ЦЕНА

http://onlinepc.bg/index.php?route=product/product&product_id=8439&search=memo+pad+10

снимки от таблета

с HDR

s HDR

С HDR

с HDR

 

 

OnlinePC ©