ASUS Memo Pad HD7 РЕВЮ + ВИДЕО

Конкуренцията расте и цените падат постоянно. Това обаче не е за сметка на качеството и ASUS ни го доказаха. Наскоро те представиха новото попълнение в таблет листата си . Казва се ASUS Memo Pad HD7. 7-инчовото малко зверче е на доста приемлива цена и е в голяма конкуренция дори и на нискокачествените марки, опитващи се да пробият на пазара с ниска цена.

Таблетът накратко разполага с 4-ядрен процесор MediaTek MT8125 (1.20GHz, Cortex-A7), 1GB RAM, 16GB вградена памет, 7 инчова IPS матрица, 5MP задна камера и 1.2MP преда, батерията му е 4090mAh и в Интернет издържа до 10ч работа.

В комплекта намерихме, освен зарядното и кабела, една интересна поставчица, която държи таблета изправен.

Външно дизайна му е много изчистен. ASUS са решили да го предлагат в няколко цвята, което е много добра идея. Отпред, над екрана, се намира предната камера, а долу е марковото лого. Отгоре е USB входа и жакът за слушалки. Отделно се намират бутонът за включване и усилване/намаляне на звука. Това, което не ни хареса, е че тези бутони се намират в по-задната част и използването им беше малко неудобно. От лявата страна е слотът за microSD картата в случай, че вграденото 16GB преостранство не ви стигне. Отзад ще открието задната 5MP камера и разположените стерео говорители в долната страна.

Дисплеят работи с 1280:800 резолюция и съотношение на екрана 16:9. IPS матрицата се справя много добре и детайлите се виждат перфектно, независимо от кой ъгъл го гледате. Контрастта му може да бъде пренастроен с помощта на приложение от Asus Splendid.

Звукът от таблета много ни допадна. Стерео говорителите се справят отлично в този клас таблет. Направи ни впечатление друга интересна програмка на ASUS – AudioWizard, с която можете да сменяте звука в няколко режима на възпроизвеждане според това какво правите с таблета.

Батерията се справи наистина отлично. Не вярвахме, че ще издържи 10 часа, а дори издържа и повече. Ако сърфирате в Интернет или гледате филм, спокойно може да разчитате на 10 часа пълноценна работа без нужда от зарядно, което го прави идеален за пътуване. В случай, че тези 10 часа не са ви достатъчни, Asus са направили следващо интересно приложение – Pawer Saver. С него можете да удължите живота на батерията си още малко.

В софтуера си ASUS използват характерния за тях интерфейс с името Waveshare. Благодарение на 4-ядрения си процесор, Android-а върви доста плавно. Има наличие на доста мини приложения, които могат да останат постоянно активни на екрана, независимо какво друго правите. Те се пускат от четвъртия навигационен бутон.

 Ще намерите и още интересни приложения направени от ASUS освен тези, които описахме по горе. Ако задържите HOME менюто, ще намерите още нещо интересно – меню с shortcut икони, които бихте използвали, както и една интересна екстра за заключване лентата с бутони в случай, че правите нещо и без да искате бутате лентата отдолу.

Пуснахме Full HD (1080p) видео и там срещнахме леки затруднения. Таблетът трудно се справи с него, звукът избързваше, а картината насичаше. Това го направихме само за теста, но не видяхме смисъл да пускаме такова качество на екран, който не го поддържа дори. С HD ready (720p) се справи отлично. Видеото вървеше гладко и звукът беше добре.

5MP-та задна камера ни направи добро впечатление. Снимките бяха добри на светло, с макрото се справи добре, но при активирането на HDR забелязахме едно забавяне, което би довело до размазване на картината, ако ви треперят ръцете. Може да снимате видео с Full HD. Разполагате и с предна камера за видео разговор.

За парите си таблетът е уникален. Смятаме го за най-доброто бюджетно решение на пазара в момента.

линк към обявата http://onlinepc.bg/index.php?route=product/product&product_id=8089&search=ASUS+Memo+pad

 

ВИДЕО РЕВЮ https://www.youtube.com/watch?v=ESU4uSSPB-k&feature=youtu.be

 

OnlinePC ©