PRESTIGIO MultiPhone PAP5044 DUO РЕВЮ

 Prestigio отдавна се наложиха на българския пазар и ни доказаха, че могат да създадат функционален смартфон с Android, на доста прилична цена. Ето че дойде време да се запознаете и с първия 4-ядрен телефон с марката Prestigio, или по-точно MultiPhone 5044 DUO.

                Това, което прави впечатление в началото, е разбира се 4-ядреният процесор, а именно MediaTek MT6589 на 1.2Ghz, и 5-инчовият екран – с IPS матрица, 16 милиона цвята и резолюция 1280 х 720 пиксела. OGS технологията прави дисплея оптично по-чист, позволявайки почти да докоснете това, което е на дисплея.

Също така смартфонът разполага с 1 GB DDR2 RAM и 4 GB вградена памет.

                За вашите снимки се грижи 8.0 MР камера, с BSI сензор на гърба, автофокус и светкавица, както и задна 2-мегапикселова камера.

                Батерията на телефона е 2000 mAh. Разполага с G-сензор, GPS, Wi-Fi, Bluetooth 4.0, сензор за близост, сензор за светлина, е-компас.

                И не на последно място, смартфонът може да работи с 2 SIM карти.

Интересното за този телефон е, че разполага със заден панел, към който е прикачен калъф, служещ за покриване на 5-инчовия дисплей. В комплекта има и обикновен заден панел, така че, ако на някой не му хареса дизайнерското решение с покриващия капак, може да го смени по всяко време. В кутията откриваме handsfree, зарядно с кабел, който се използва и за data transfer. Телефонът като цяло е доста изчистен и тънък (145х73х8.6мм). На централно място над дисплея се намират слушалката и LED индикатор, предната камера и сензорите за светлина и близост. Отдолу под екрана се намират и трите стандарни за Android навигационни сензорни бутона. Това, което ни хареса е, че те не заемат част от дисплея както при някои телефони и по този начин се печели повече работно място. От дясната страна се намира бутонът за включване и изключване на телефона/дисплея, а от лявата - този за усилване и намаляне на звука.

Тук идва и голямото неудобство при работа с вградения калъф. Ако говорите с него в затворено състояние, което естествено го има като опция, не можете да намалите/увеличите звука без да го отворите. Това е първото нещо, което ни подразни при работа с телефона, но все пак да не забравяме, че разполагаме и с втори заден панел. Въпросният капак пречи и на снимането с камерата, но може би това вече е въпрос на свикване. Отзад се намира 8MP камера с  LED светкавица, а в долната му лява част се виждат отворите на високоговорителя.

5-инчовият IPS екран ни допадна като цяло. Резолюцията му е 1280:720 и предлага страхотни цветове и ъгъл на виждане и останахме очаровани от контраста му. Звукът по време на разговори е изчистен. Добре чувахме човека отсреща, както и той нас. Бяхме приятно изненадани от високоговорителя на телефона. Няма как от такова малко говорителче да искаме бас, но с останалите звуци бяха много добре.

Телефонът идва със 4.2.1 Android, въпреки че от рекламите бяхме подготвени за 4.2.2. Предполагаме, че следващите бройки ще пристигнат директно с новия 4.2.2, а първите ще получат ъпдейт. Инсталирани са всички приложения, характерни за Prestigio.

Тук е едно от местата, в което желаем да вмъкнем добрите ни впечатления от калъфа. В момента, в който отворите капачето, телефонът се включва автоматично и остава на заключения екран. Така лесно може да проверите дали имате пропуснати известия. Другото интересно е, че може да разглеждате снимки в галерията с жестове, като махнете с длан наляво или на дясно над телефона, в зависимост от това на къде искате да ги превъртите. В настройките може да забележите екстра за включване и изключване на телефона по даден час. Това е интересна екстра особено за хора, които са изнервени от телефона си и го изключват често, за да си починат от натоварения ден.  4-ядреният процесор си казва думата и в софтуера не намерихме никакво засичане или лагване. Всички прозорци вървяха изключително гладко.

Дойде моментът да представим и камерата. Тя е 8MP и може да заснема FULL HD клипове. Има HDR корекция, но въпреки всичките екстри има още какво да се желае по нея. Но да не забравяме, че това е бюджетен телефон и няма как да го сравняваме с гигантите в този клас, които дори произвеждат и фотоапарати. Клиповете и снимките са добри като цяло. Може да запечатате любимите си моменти веднага, а за нощните снимки се грижи и задната LED светкавица, която се справя наистина добре.

Батерията се представи доста добре в ръцете ни. При нормално натоварване, непостоянно пуснато 3G и постоянно включен WiFi, издържа 2 дни без проблем, от което останахме очаровани. Общ пример: При 10 мин. работа с интернет през Wifi – 3% от батерията. При 10 мин разговор – 3% батерия :)

http://onlinepc.bg/index.php?route=product/product&product_id=8030&search=prestigio+pap5044 линк към обявата

 

OnlinePC ©